Gamle Gule

Gamle Gule forlod samlebåndet i Lode Lane i Solihull, en forstad til Birmingham i sommeren 1965. 
Modellen var en Serie 2a 88" SWB (Short Wheel Base) med hard-top og en 2.25 liters benzinmotor. 
Så vidt jeg ved blev den solgt til den nyetablerede Stauning Lufthavn, hvor den blev brugt til forskelligt arbejde. Den har oprindeligt være gul, man kan stadig finde spor af den gule maling.

Herefter bliver historien lidt mudret. På et tidspunkt er den blevet solgt og den har haft skiftende ejere, indtil jeg fik den i 2007. Som jeg plejer at sige, det er med klassiske biler, som at date kvinder på over 40. Du ved du ikke er den første, du ved der har været andre, og du må acceptere at der er en historie du aldrig bliver en del af. Men hvad gør det, så længe hun stadig er dejlig! 

Jeg har været den lykkelige ejer af denne vogn i over 15 år, og det næsten ligeså lang tid som gennemsnits-leve-alderen for en almindelig personbil, som er 16 år. Der er dog næppe nogen fare for at jeg skiller mig af med denne vogn foreløbig. Jeg haft de største oplevelser og nogen af de dybeste frustrationer med denne vogn.
Jeg havde ikke haft den ret længe før en stikaksel i forakslen eksploderede, muligvis fordi et friløbsnav havde groet sig fast. Men 2 dage, og 2.000,- kr senere virkede forakslen igen og har da gjort det lige siden. 
Jeg kører lige nu på den 3. motor, en 5 hovedlejet, jeg fik billigt gennem en god Land Rover bekendt. 
Inden den kom i, havde jeg den anden ude indtil flere gange fordi den bagerste krumptapspakdåse nægtede at forblive tæt. 
Jeg har haft gearkassen ude 2 gange, og få den renoveret, og jeg har stort set lavet hver eneste reperation, der er beskrevet i værkstedsmanualen. 

Det har kun været muligt at holde denne vogn kørende med gode venners hjælp. Især har salig Dr. Urban i Vøjstrup været helt uvurdelig. Han var den sidste lærling ved DOMI i Odense og han vidste alt om især Morris og Land Rover, og renoverede begge dele på sin gård i Vøjstrup. Ud over at kunne fikse det meste, var han også god til at lære fra sig, og meget af min tekniske indsigt omkring Land Rover har jeg lært af ham. 
Desværre er Urban ikke mere. 

Udskiftning af motor mv.
Udskiftning af motor mv.

Urban viser hvordan man smører et bronzebøs korrekt.

Urban har lige reddet ferien, efter vognen brød sammen på vej mod Lolland
Urban har lige reddet ferien, efter vognen brød sammen på vej mod Lolland