Turen hjem fra Høvelte


TUREN HJEM FRA HØVELTE 21 maj 2017

What a ride! Kørte fra Høvelte i dag ved 11-tiden efter at have købt en ny campingvogn i Allerød til erstatning for den gamle som ved ankomsten til campen i fredags viste sig at have været udsat for et lidt ildelugtende attentat. (Lang historie.)

Men altså ca kl 1100 afgik det samlede vogntog mod Fyn. Lidt syd for Ølstykke på Hovedvej 6, mistede koblingspedalen sin virkning. Vi haltede ind på en tom plads hvor der overfor lå en lille bilforretning. De havde desværre ikke mere bremsevæske, men jeg kunne da låne kundebilen og suse op på tanken i Ølstykke og købe. Desværre for jeg vild, så det tog lige en stund inden jeg fandt tanken og kom tilbage og fik så meget væske på koblingscylinderen at vi kunne køre videre.

Få kilometer senere opførte vognen sig mærkeligt og vi haltede forsigtig ind på en vigeplads, kort før Jyllinge, hvor det stod klart, at to U-bolte, der holder bagakslen fast, var sprunget/knækket. Og her viste den sande Land Rover ånd sig. Et par telefon og Facebook opkald, og jeg havde fat i Ole Pedersen, der boede rundt om hjørnet, og som havde både donkraft, og hvad der var ligeså vigtigt, reservedele og efter lidt mekken og en kølig pils var vi på vejen igen. 

Dog lærte vi at koblingen ikke var tæt. Den skulle pumpes og ind imellem fyldes op. Pludselig går det op for mig hvor mange lyskurve der er på Sjælland. De er jo over det hele! Også ude på landet!! Sidste drift-stop blev på motorvejen mellem Ringsted og Sorø. Pludselig døde motoren. Panikken spredte sig, især hos min yndige kone. der indtil nu havde taget det pænt. Heldigvis var det bare stel-ledningen på strømfordeleren, der var knækket. En samlemuffe og lidt mere væske på koblingen og vi kunne sætte kursen hjem til varmt bad og kolde øl og lidt aftensmad her ved 1800 tiden. Ann sidder nu i sofaen glad og mæt og siger "Det har været en fantastisk weekend. Jeg vil med igen til næste år. -men jeg kører bagefter i Modeoen!"

Ann kom senere efter det, og deltager nu i egen Land Rover.